Київським «динамівцям» заборонили заводську ковбасу
З раціону футболістів київського «Динамо» виключені ковбаси, сосиски і шинка заводського виготовлення. Про це газеті «Комсомольская правда в Украине» розповів завідувач рестораном бази «Динамо» Петро Зварич.
«На заводах у м’ясні продукти обов’язково додають фарбники – нітрити. Інакше ковбаса або шинка матиме непривабливий товарний вигляд. Крім того, під час копчення ковбас останнім часом використовуються коптильні рідини, в яких замочується м’ясо. Вони так само, як і нітрити, негативно впливають на організм людини, якій доводиться виробляти енергію не лише для того, щоб переварити їжу, але і щоб нейтралізувати ці шкідливі речовини, які до того ж мають канцерогенний характер», – розповів Зварич.
За його словами, тепер на базі динамівця налагоджено власне виробництво м’ясних виробів.
Також Зварич розповів, що головний тренер «Динамо» Валерій Газзаєв заборонив годувати футболістів варениками і пельменями. Виключено з раціону і курячі яйця – вони замінені перепелиними
Отак! Футболістів, які коштують мільйони, тренер боїться “зіпсувати”. А наші “тренери”-“зверхники” щодня труять увесь народ, і ще й розказують нам, що про нас “турбуються”. Детальніше про якість харчів та як з добитися її покращання читайте у інших матеріалах рубрики “Безпека продуктів харчування”.
Гм, та за такі гроші, ясна річ, що харчуватися будь-чим футболісти не будуть! А для пересічних громадян, аби розібратися, що варто споживати, а що ні, рекомендую статтю двох чарівних авторок: http://www.naturalist.if.ua/?p=278 .