Буковина

На Буковині, щоб вивозити ліс, знищили водоспад «Ворота»

Каскад із 7-ми унікальних дивовижної краси буковинських Смугарських водоспадів різної потужності й висоти на відстані 2-х кілометрів один від одного стали улюбленим місцем екотуризму, відпочинку як буковинців, так і туристів з інших регіонів. У конкурсі "7 чудес України" цей ландшафтний заказник увійшов до ТОП-10 дев'ятим.

Торік любителі природи та активісти з громадського об'єднання "Карпатські стежки" промаркували туристичний маршрут до водоспадів, зробили лавиці, інформаційні стенди, сходинки. Тепер навіть початківець не заблукає цими сповненими краси карпатськими стежками, але що він там побачить?.. Ще 23 січня водоспад "Ворота" був у нормі, написав у Фейсбуці турист і активіст Олег Стоцький. Та коли завітав туди в лютому, побачив водоспад засипаним. А через русло річки - власне, через сам водоспад - вивозили ліс.

12.03.2016, 1:52 | Читати далі...

“Cміття, багнюка, все перерито”, — що чекає на Дністер, якщо там будуть ГЕС

Згідно з оприлюдненим проектом, ПАТ «Укргідроенерго» планує збудувати на Дністрі 6 руслових та 1 дериваційну ГЕС (річку заганяють у величезні труби). Перекрити річку греблями планують на півдні Тернопільської області в НПП «Дністровський каньйон» (2008 Дністровський каньйон віднесено до переліку 7 чудес України) в районі сіл Вістря, Монастирок, Литячі, Брідок, Устя, а також міста Заліщики.

04.01.2016, 10:00 | Читати далі...

WWF в Україні запропонував рішення для захисту річок і розвитку гідроенергетики в країні

Всесвітній фонд природи WWF в Україні звернувся до Міністерства екології та природних ресурсів України з пропозиціями щодо законодавчого врегулювання проблеми збереження природних річок, біорізноманіття і розвитку гідроенергетики в екологічно безпечний спосіб.

21.08.2015, 16:46 | Читати далі...

Екологічний туризм та національні природні парки України

Увага до розвитку екологічного туризму, активного і пізнавального відпочинку на природі динамічно зростає у всьому світі, також в останні роки набирає популярності в Україні. Велосипедний, водний, пішохідний та інші види активного відпочинку все більше стають модними незалежно від віку та соціального стану. Місць для такого відпочинку в Україні дуже багато. Але на даному етапі Україна ...

25.03.2015, 14:20 | Читати далі...

Гідроенергетика у Карпатах: міфи і реальність

Всесвітній фонд природи (WWF) підготував буклет "Гідроенергетика у Карпатах:  міфи і реальність"

Ця брошура містить інформацію щодо проблем, які виникають при розвитку гідроенергетики у  Карпатському регіоні, зокрема при будівництві малих ГЕС, де екологічна шкода довкіллю здебільшого переважає економічну вигоду. Обговорено ряд існуючих «міфів» у гідроенергетиці Карпатського регіону, що їх використовують забудовники з метою отримання дозволів місцевих громад. Представлено альтернативні шляхи вирішення цієї проблеми для збереження водних ресурсів, рекреаційного  потенціалу та біорізноманіття річкових коридорів.

12.03.2015, 6:39 | Читати далі...

Розшукуються волонтери для допомоги національним паркам України!

Якщо Ви – активна людина, яка не боїться труднощів та хоче допомогти природі, приєднуйтеся! Міністерство екології та природних ресурсів України за підтримки WWF в Україні започатковує акцію «Пізнай та збережи природні скарби України!» та запрошує долучатись до волонтерства в національних парках!

Волонтерство в національних парках – чудовий спосіб активно відпочити на природі, зробити гарну справу та дізнатись багато цікавого про нашу рідну Україну!

20.11.2014, 12:57 | Читати далі...

Скільки в Україні насправді заповідних територій?

Створення великих за площею ПЗФ є складною задачею, зазвичай розтягнутою у часі на роки. Тим більше, коли йдеться про національні парки, природні та біосферні заповідники, то їх створення можливе лише шляхом прийняття відповідного Указу Президента України. Збільшувати відсоток заповідних територій на рівні областей можливо лише шляхом створення значної кількості невеликих за площею ПЗФ місцевого значення. Проте щорічне звітування про нарощування площ ПЗФ, що вимагається від обласних державних адміністрацій (і, донедавна – територіальних органів Мінприроди) змушує місцеві органи влади іти на умисні помилки у підрахунку площ територій природно-заповідного фонду, додаючии до обласної статистики додаткові гектари.

03.12.2013, 15:17 | Читати далі...

Водна нечисть. “Кореспондент” назвав ТОП-5 найбільш брудних річок України

Чистих річок в Україні більше не лишилося, констатує у свіжому випуску журнал "Кореспондент". Найменший відсоток води знаходять у суміші сільськогосподарських добрив, каналізаційних і промислових стоків в Сіверському Дінці, Західному Бузі та в притоках Дніпра. Дослідники Національної геофізичної обсерваторії називають Сіверський Донець, Західний Буг, Дністер, а також притоки і водосховища Дніпра найбруднішими річками країни. Наприклад, пише ...

26.07.2013, 14:43 | Читати далі...

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі


Приєднуйтесь!