Рівненщина

Спецоперація Нацполіції в Рівненському заповіднику: затримано групу нелегальних старателів, вилучено бронетехніку

Сьогодні під ранок на Рівненщині на території заповідника затримали групу нелегальних видобувачів бурштину, які чинили опір Нацполіції. Про це повідомив на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук голова МВС Арсен Аваков, інформує Цензор.НЕТ. "Спецоперація Нацполіції. Вилучено бронетехніку. МТЛБ. Ні, це не фото із зони АТО, це сьогоднішні кадри з Рівненської області. Кілька днів тому, під час ...

13.07.2016, 11:26 | Читати далі...

Як рівненський бурштин перетворює чиновників на мільйонерів

Розслідування телепередачі "Дістало!" теми незаконного видобутку Бурштину на Рівненщині: Після виходу цього матеріалу "Громадське радіо" взяло інтерв'ю у журналістки Тетяни Іванченко, яка готувала сюжет. 

04.03.2016, 17:18 | Читати далі...

9 маловідомих місць Західної України, які варто відвідати

1. Розгірче (Львівська обл.) Однією із історично-культурних цінностей Львівщини є Печерний монастир, який знаходиться поблизу села Розгірче. Це цілий монастирський комплекс який знаходиться в печерах і представляє собою унікальний зразок наскельного сакрального будівництва XIII-XVI століть. Таке будівництво не є типовим для теренів Галичини.

10.12.2015, 14:27 | Читати далі...

Бурштинова біда Полісся

Поки на сході країни триває війна, а у владних кабінетах імітуються реформи та боротьба з корупцією – у глибинці поліського краю розгортається екологічна катастрофа, зупинити яку може, хіба, що введення озброєних підрозділів Нацгвардії. І причиною цього є коштовний камінець. "Сонячний камінь" – саме так в народі називають бурштин, широко відомий також під російською назвою "янтар". ...

08.06.2015, 11:37 | Читати далі...

Екологічний туризм та національні природні парки України

Увага до розвитку екологічного туризму, активного і пізнавального відпочинку на природі динамічно зростає у всьому світі, також в останні роки набирає популярності в Україні. Велосипедний, водний, пішохідний та інші види активного відпочинку все більше стають модними незалежно від віку та соціального стану. Місць для такого відпочинку в Україні дуже багато. Але на даному етапі Україна ...

25.03.2015, 14:20 | Читати далі...

Чому в.о. голови Рівненської обладміністрації підтримує будівництво малої ГЕС на річці Случ?

9 грудня в приміщенні «Пласту» в м.Рівному місцеві природоохоронці провели прес-конференцію, де розповіли обласним ЗМІ про кричущі порушення законодавства, які виявили при аналізі проекту будівництва малої ГЕС на р. Случ в с. Губків.

18.12.2014, 23:47 | Читати далі...

Бізнес по-рівненськи, або чому російському капіталу дозволили нищити річку Случ

26 травня колишній голова Рівненської ОДА Сергій Рибачок видав розпорядження, яким затвердив проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду терміном на 49 років товариству з обмеженою відповідальністю „Енергетична компанія „Случ” для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об'єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій, на території Губківської сільської ради та Соснівської селищної ради Березнівського району.

Якщо простіше – надав землю під спорудження малої ГЕС на річці Случ.

03.12.2014, 7:28 | Читати далі...

Розшукуються волонтери для допомоги національним паркам України!

Якщо Ви – активна людина, яка не боїться труднощів та хоче допомогти природі, приєднуйтеся! Міністерство екології та природних ресурсів України за підтримки WWF в Україні започатковує акцію «Пізнай та збережи природні скарби України!» та запрошує долучатись до волонтерства в національних парках!

Волонтерство в національних парках – чудовий спосіб активно відпочити на природі, зробити гарну справу та дізнатись багато цікавого про нашу рідну Україну!

20.11.2014, 12:57 | Читати далі...

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі


Приєднуйтесь!