Регіональний ландшафтний парк Інгулецький степ

Селяни зберігають степ, лягаючи під екскаватори

В цілинному степу у Дніпропетровській області розпочалась розробка гранітного кар’єру ТОВ «Гранітгруп». Десятки селян лягають під бульдозери, намагаючись зупинити нищення природи.

У 2006 році територія майбутнього кар’єра розпорядженням облдержадміністрації № 56-р-06 була зарезервована для створення нового регіонального ландшафтного парку «Інгулецький степ», який мав стати одним з ключових природно-рекреаційних об’єктів області. Дана територія є найбільшою у даному регіоні ділянкою із цілинним степом. Науковці Криворізького ботанічного саду НАНУ, Криворізького державного педагогічного університету, Дніпропетровського національного університету та Криворізького краєзнавчого музею підготували обґрунтування на заповідання даної території. На території виявлено при попередньому, неповному обстеженні 43 види рослин і 122 види тварин з різним природоохоронним статусом; із них 11 видів рослин і 42 види тварин занесених до Червоної книги України.

04.08.2011, 15:14 | Читати далі...

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі


Приєднуйтесь!