«Ворогам» Південного Бугу екологи видали чорні мітки

Південний Буг

Дві акції провели учасники Басейнової конференції «Збережемо Південний Буг!», що проходила три дні у Немирівському санаторії «Авангард».

Екологи, природолюби, науковці, представники басейнового управління із семи областей, де протікає Південний Буг або його притоки, привезли плакати з фотознімками і цифровими матеріалами про порушення екології річки у конкретно взятому регіоні. Акцію з їх представлення назвали «Журба Південного Бугу». Друга акція «Віддай Південному Бугу краплину чистої води» була приурочена Дню Південного Бугу.

Велику чорну мітку (перше місце в антирейтингу) віддали Південноукраїнській атомній станції (Миколаївська область) за факт затоплення частини ландшафтного парку «Бузький гарт» та низку порушень природоохоронного законодавства.

Також чорна мітка (друге місце) дісталася жителю Вінниці на прізвище Комаха, який забудував пляжну зону на березі Південного Бугу у районі вулиці Івана Богуна.

Мала чорна мітка буде передана в Кіровоград, адміністрації місцевого комбінату уранових руд – за згубний вплив виробництва на річку Інгул, притоку Південного Бугу.

Рішення конференції разом із символічними чорними мітками буде розіслане кожному з антигероїв рейтингу. З ним можна ознайомитися на сайті Управління річкових мереж. Рейтинг проводитимуть щорічно до Дня Південного Бугу, цей день відзначається кожної третьої суботи травня.

Південний Буг міліє на очах. Зокрема у Хмільницькому районі річку можна перейти вбрід. Русло замулюється через розорювання берегів. Плуг пустили навіть біля місця витоку річки у Хмельницькій області. Щорічно у воду змивається сотні тонн грунту. Врятувати водну артерію можна, припинивши розорювати берег, каже голова Вінницької обласної екологічної асоціації «Зелений світ» Олена Яворська.

Джерело: 20minut.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!