Конкурс дитячих малюнків і творів “Ми живемо в басейні Південного Бугу”

Мета конкурсу: сприяння через засоби мистецтва зростанню поінформованості школярів про екологічні проблеми річок басейну Південного Бугу та вихованню їхньої громадянської відповідальності за стан довкілля.

Конкурс проводиться у трьох номінаціях:

  • індивідуальні малюнки;
  • індивідуальні твори;
  • колективні малюнки і твори.

На індивідуальних малюнках учасники мають зобразити свою річку, представників рослинного і тваринного світу, відобразити ті екологічні проблеми, які вони спостерігають на річці (забруднення, будівництво у заплаві річки, засмічення берегів, добування піску, розорювання прибережних захисних смуг тощо), а також показати шляхи порятунку річки (садіння дерев, прибирання берегів річок, створення прибережних захисних смуг, впорядкування рекреації тощо).

В індивідуальних творах учасники мають висловити все те, що вони побачили і відчули, вивчаючи свою річку, описати важливість річки, розповісти про культурні традиції і пов'язані з річкою події, які їм запам'ятались, зробити наголос на екологічних проблемах річки та описати, якою б вони хотіли бачити свою річку в майбутньому.

Колективною вважатиметься робота, підготовлена класом, гуртком чи школою. Розмір колективного малюнка (чи картини) - листок ватману. На малюнку учасники мають зобразити свою частину басейну Південного Бугу і показати, як несприятлива екологічна ситуація в цій частині басейну впливає на стан Південного Бугу в цілому. Колективні малюнки будуть прийматися лише разом з віршами (чи поемою), в яких має бути відображене ставлення школярів до річки, їхній погляд на екологічні проблеми своєї частини басейну Південного Бугу і побажання своїм колегам, які живуть в інших частинах басейну.

Кінцевий термін подання індивідуальних малюнків і нарисів - 20 листопада 2008 р., колективних - 30 листопада 2008 р. (за поштовим штемпелем).

Конкурсні роботи треба надсилати на адресу:
Чорноморська програма Ветландс Інтернешнл, п/с 82, Київ, 01032.

Додаткові умови:

  • будуть розглядатися лише підписані роботи;
  • з роботами необхідно надати інформацію про автора: П.І.Б, вік, адреса,
    місце навчання;
  • надіслані матеріали не повертаються;
  • роботи, які будуть надіслані після вказаних кінцевих термінів розглядатися не будуть.

Про підсумки конкурсу організатори повідомлять не пізніше 20 січня 2009 р.

Переможці будуть нагороджені цінними подарунками. З поданих на конкурс робіт буде сформована пересувна виставка, яка буде демонструватися у принаймні 20 містах, розташованих в басейні Південного Бугу. Роботи учасників конкурсу будуть розміщені на веб"сайті Української річкової мережі:
http://www.uarivers.net

Для контактів:
Яна Янюк, Чорноморська програма Ветландс Інтернешнл
Тел.: (044) 246 5862; e-mail: yana at wetl.kiev.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!