В Києві збільшиться кількість заповідних дерев.

Серед різних категорій природно-заповідного фонду є і пам’ятки природи, статус яких отримують визначні природні об’єкти. Наприклад – визначні історичні, меморіальні та вікові дерева. Кожне з таких дерев, отримавши природоохоронний статус, стає гордістю району чи міста, в якому зростає. Наявність таких, «точкових» фактично, об’єктів природно-заповідного фонду, сприяє екологічному вихованню дітей та патріотичним почуттям всіх людей.

Ботанічні Пам’ятки природи місцевого значення «Сирецький дуб», «Софіївські довгожителі», «Велетень заплави», «Гниленька верба», «Козацька верба» найближчим часом будуть оголошені рішенням Київської міської ради. Рішення про це прийняла сьогодні Постійна комісія Київради з екологічної політики. Під кожен з цих об’єктів передбачається виділення невеличкої ділянки, що дозволить в майбутньому зберегти його від забудови.

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!