Тернопільщина розширює заповідний фонд

За ініціативою Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Тернопільській області наприкінці 2011 року рішенням Тернопільської обласної ради ще п’ять об’єктів загальною площею понад 80 гектарів оголошено об’єктами природно-заповідного фонду.

Зокрема, це три ботанічні пам’ятки природи "Циганська ділянка" і "Тулин" - у Борщівському, "Улашківські сосни" у Чортківському, а також комплексна пам’ятка природи "Гонтова гора" у Зборівському та ландшафтний заказник "Стінка "Улашківська" у Чортківському районах області.

У цілому протягом минулого року оголошено дванадцять нових об’єктів природно-заповідного фонду загальною площею понад 95 гектарів. Чисельність природно-заповідного фонду доведена до 585 одиниць, які на сьогодні обіймають майже 135 тисяч гектарів, завдяки чому показник заповідності досяг практично 9 відсотків.

Джерело: menr.gov.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!