У Одеській області згоріли 100 гектарів заповідника

У Одеській області згоріли 100 гектарів регіонального ландшафтного парку "Дунайські острови". Про це повідомили в середу в головному управлінні МНС України по Одеській області.
З невідомих поки причин загорівся очерет на острові Великої Даллер. Рятувальники більше шести годин боролися з вогнем, але він все ж таки встиг знищити всю живність і рослини на острові. Пожежникам вдалося не допустити розповсюдження вогню на навколишні посадки дерев площею 230 гектарів. В даний час експерти-криміналісти з'ясовують причини пожежі, а керівництво Дунайського біосферного заповідника підраховує збитки.На островах дельти Дунаю водиться величезна кількість рідкісних птахів і тварин. Зараз почався активний переліт птахів. Багато втомлених від перельоту птахів загинули у вогні.

Дунайський біосферний заповідник входить в світову мережу біосферних резервів ЮНЕСКО, а також до складу водно-болотяних угідь міжнародного значення, повідомляє ІТАР-ТАРС.

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!