«Торжество закону на Жуковому острові», або «Як екологи зупинили концерт АC/DC»

forum_logo_ubc.gifЯк ми вже повідомляли, минулого тижня розгорівся конфлікт навколо запланованого проведення на території заказника «Острів Жуків» у Києві байкерського фестивалю «Український оппозит-2008». Захід, організовано Українською байкерською конфедерацією і Київским мотоциклетним заводом. Захід передбачає масовий заїзд власників потужного мотоциклетного транспорту до території заказника, концерт відомих рок-гуртів AC/DC та АРИЯ.Детальніше про це сказано на сайті Природа України:
http://environment.org.ua/topik/hot/bajkeri-splyundruyut-zhukiv-ostriv.html

Громадські природоохоронні організації звернулись до Державної екологічної інспекції з проханням зупинити проведення фестивалю на о.Жуків, адже захід грубо порушує вимоги природоохоронного законодавства і Положення «Про ландшафтний заказник місцевого значення «Острів Жуків». Наслідком фестивалю стало б забруднення території, пошкодження рослинного та грунтового покриву, потужний шумовий фактор, розлякування тварин. В інтернеті розмістили текст скарги, який жваво підтримали багато громадських організацій і небайдужих українців.
Під час прямого ефіру на телеканалі СІТІ, предстваник Державного управління охорони навколишнього природного середовища у м.Києві зізнався, що Держуправління не дозволяло проведення фестивалю на території заказника і вважає його проведення незаконним.

І ось вже сьогодні стало відомо, що фестиваль дійсно переносять з о.Жуків на мототрек (між усім, дуже логічно) на вул.Червонопрапорній у Голосіївському р-ні м.Києва. Таким чином відбулось чи не перше в своєму роді торжество Закону, коли в Києві було заборонено масовий захід на заповідних територіях, тим більше далеко не пересічний захід, а цілий концерт АC/DC!

Публікація здійснена в рамках кампанії проти екстремального спорту на природних територіях.
http://environment.org.ua/tag/dzhiping

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!