АВ-Медгруп рубатиме дерева на Жуковому острові не лише собі!

Кілок на о.ЖуківДнями розгорівся новий конфлікт навколо заказника «Острів Жуків», після того, як стало відомо, що міський голова Києва Л.Черновецький спеціальним розпорядженням дозволив ТОВ «АВ-Медгруп» пиляти дерева на острові. Ділянка в заказнику була незаконно надана цьому товариству ще 21.12.2006 року. Проте не протести Постійної комісії Київради з питань екологічної політики, ні протести прокуратури м.Києва не призвели до скасування цього і інших, пов’язаних з островом рішень. Важливо відмітити, що існують дуже переконливі чутки про те, що за ТОВ «АВ-Медгруп» стоїть доволі відома особа – Прогнімак А.В., що наразі очолює Державне управління охорони навколишнього природного середовища у м.Києві. Прогнімак А.В. також є депутатом Київради від Партії Регіонів. Саме ця установа, територіальний орган Міністерства охорони навколишнього природного середовища повинна була стати першою на захист заказника, адже саме це є її прямим обов'язком і призначенням.

Розмітка ділянок на космічному знімку.Ділянки на схемі ДПТ Жукового острова. Після того, як Газета «По-Киевски» опублікувала інформацію, що на о.Жуків виявлено кілочки, якими розмічено ділянки, начеб-то призначені для вирубки, 20 січня група активістів з різних громадських організацій відвідала острів з метою виявити які ж саме ділянки розмічені кілочками. Знайти кілочки виявилось не важко (фото), проте як виявляється, розмічена ділянка не має відношення до ділянки, наданої ТОВ «АВ-Медгруп». Як відомо з неофіційних джерел, товариство отримало ділянку зовсім в іншому місці, ніж розмічена кілочками територія (див. схему). Проте, якщо уважно роздивитись обриси імовірної ділянки, що знаходиться наразі в користуванні ТОВ «АВ-Медгруп», стає зрозуміло і інше – на ній аж ніяк нема 2179 дерев. Така кількість дерев займає значно більшу ділянку, особливо враховуючи те, що територія, надана ТОВ взагалі не дуже щільно поросла деревами. Таким чином, схоже, що рубати «АВ-Медгруп» буде не лише дерева на виділеній їм території. Врешті, в розпорядженні не написано, що рубці підлягає лише їх ділянка.

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!