Черновецький розпорядився знищити 2 тисячі дерев на Жуковому острові

Голова Київської міськдержадміністрації Леонід Черновецький своїм розпорядженням дозволив знести 2 тисячі 179 багаторічних дерев на території острова Жуків для створення реабілітаційно-оздоровчого центру й зони відпочинку.

Про це йдеться в заяві голови Постійної комісії з питань екологічної політики Анатолія Коваленка, повідомляє "Обком" із посиланням на УНІАН. За його інформацією, йдеться про розпорядження від 26 грудня 2007 року про надання ТОВ "АВ-Медгруп" дозволу на видалення зелених насаджень на острові Жуків у Голосіївському районі.

 

Зокрема, у першому пункті документу говориться, що товариству дозволено знищити 2 тис. 179 дерев на території о. Жуків, з яких 1 тис. 591 – у незадовільному стані. Пересадити "АВ-Медгруп" має лише 11 дерев.

Як відомо, за ТОВ "АВ-Медгруп" стоїть сам начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища у м.Києві п.Прогнімак, депутат Київради від Партії Регіонів. Проблеми з виділенням йому цієї ділянки тривають вже біля 2 років та ось маємо цілком конкретне розпорядження про вирубку дерев.

Природоохоронці налаштовані на негайне зняття з посади п.Прогнімака. Як дотепно висловлюється М.Богомаз, командир ДОП "Зелене Майбутнє", "Брєд - людина займає посаду начальника Державного управління ОНПС у м.Києві і забудовує Жуків острів - найціннішу його природну територію. Це те саме, якби він був начальником Укрзалізниці і демонтував колії:)".

У документі також говориться про дозвіл на видалення 3 тис. 79 кущів, які перебувають "у незадовільному стані".

За інформацією голови екологічної комісії Київради, тільки за останні п'яти місяців 2007 року 24-ма розпорядженнями голови КМДА було надано дозвіл на знесення 4 тис. 221 дерева, 3 тис. 704 кущів, 25 тис. 209 кв. м газонів на території міста під забудову.

"Після виходу цього розпорядження (щодо о. Жуків) у мене особисто зникли всілякі сумніви щодо причин того, чому мер і його депутатська більшість у Київраді під час сесійних засідань 29 листопада й 20 грудня 2007 р. не підтримали проект рішення, ініційований екологічною комісією, яким передбачалося значно ускладнити процедуру знесення зелених насаджень у місті Києві, а також чому досі не вийшло "знамените" розпорядження міського голови про підвищення ціни за зрізане дерево", - зазначив Коваленко. У заяві голова комісії також зазначив, що вражений "тим цинізмом і невтримним епатажем, з якими чинна київська влада веде свою кампанію піару й пропагує власні "досягнення" і "стурбованість" долею міста". На його думку, інакше ситуацію, коли Черновецький розпорядженням від 10 серпня 2007 року дає дозвіл ТОВ "К.А.Н. Девелопмент" на видалення зелених насаджень на бульварі Дружби народів, 44-46 у Печерськом районі (йдеться про 252 дерева і 41 кущ на зелених схилах Дніпра біля мосту ім. Патона), а після знищення дерев і обнесення будівельним забором цього майданчика Блок Леоніда Черновецького "влаштовує показовий пікет на пеньках 50-річних дерев "проти" забудови", розуміти не можна.

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!