Заповідний фонд Буковини збільшено на 15,3 тис. га

Депутати Чернівецької облради розширили природно-заповідний фонд області за рахунок природних об’єктів місцевого значення на 15,3 тис. га.

Як повідомив власкор ZAXID.NET, природно-заповідний фонд розширено за рахунок нових заповідних територій місцевого значення і збільшення площ наявних заповідних територій. Зокрема, депутати облради розширили природний заказник «Зубровиця» місцевого значення (місце поселення популяції зубра, який занесений до Червоної Книги України і в європейський Червоний список).

Обрада доручила сільрадам, підприємствам, організаціям, які відповідальні за збереження заповідних об’єктів, забезпечити дотримання відповідного режиму на заповідних територіях.

Природно-заповідний фонд Чернівецької області нараховує 323 об’єкти, з них 23 – загальнодержавного і 300 – місцевого значення. Природно-заповідний фонд становить 10,5% території Чернівецької області. Загальна площа заповідного фонду 101 тис га.

greenparty.ua за матеріалами zaxid.net

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!