У Донецькій області створено заказник “Зорянський степ”

Депутати Донецької обласної ради ухвалили рішення про оголошення "Зорянського степу" ботанічним заказником місцевого значення. Він розташований поблизу селищ Межове, Грузько-Ломівка і Грузько-Зорянське на землях Гірницького району Макіївської міської ради.

За даними Донецької облради, заказник створено, щоб зберегти і відновити природні комплекси та їхні окремі компоненти, на виконання Указу Президента України від 14.08.2009 "Про додаткові заходи щодо розвитку природно-заповідної справи в Україні".

Фахівцями Донецького ботанічного саду Національної академії наук України проведена природоохоронна оцінка територій, перспективних для включення їх до складу природно-заповідного фонду міста Макіївки, виявлено цінні види рослин, які потребують охорони, зокрема ендемічні та реліктові види фітоценозів південного сходу України.

Площа ботанічного заказника "Зорянський степ" становить 325,92 га.

Джерело: ukrinform.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!