Київрада таки віддала під забудову 114 га лісу

Київська міська рада відхилила протест столичної прокуратури на своє рішення про передачу ТОВ "Компанія "Будівельник" під комерційну забудову близько 114 га зеленої зони на Лісовому масиві.

За таке рішення проголосували 61 депутат на засіданні Київради 9 липня після кількаразового не результативного голосування і повернення до цього питання, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Таким чином, Київрада залишила у силі своє рішення від 27 грудня 2007 року "Про передачу ТОВ "Компанія "Будівельник" земельних ділянок для будівництва, експлуатації й обслуговування комплексу об'єктів громадського, соціально-побутового і житлового призначення з підземними паркінгами, офісними приміщеннями, оздоровчим комплексом, облаштованістю і благоустроєм прилягаючих територій на вул. Маршала Жукова, 2-а в Деснянському районі Києва" загальною площею 113,71 га в оренду на 10 років.

У протесті прокуратури зазначалося, що це рішення прийняте без необхідної дозвільної документації, зокрема, висновків природоохоронних і санітарно-епідеміологічних органів, містобудівного обґрунтування.

Однак Київрада аргументувала свою право на відхилення протесту, тим, що "діяла на підставі, у межах повноважень і способом, передбаченими Конституцією і законами України".

Зокрема, у тексті рішення Київради вказується, що ця земельна ділянка при виділенні була вилучена з переліку озеленених територій шляхом внесення змін у Програму і концепцію формування зелених зон Києва на період до 2010 року.

Як повідомляє видання, рішення від 27 грудня 2007 року було прийнято без проекту рішення, тому громадськості дотепер не було відомо про нього.

У цілому Київрада практично на кожному засіданні голосує питань без проектів рішень, і депутати промерської більшості голосують за них без заперечень.

Так, до порядку денного засідання Київради від 9 липня було внесено і погоджене на президії 36 питань про продаж і надання земельних ділянок в оренду фізичним особам, з них біля 10-ти були проголосовані без проектів рішень.

З голосу було внесено і проголосовано без проектів рішень ще близько 20-ти питань.

Українська правда з Блогу Степана Жабки

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!