Столична мерія дала добро на забудову ботанічного саду

У Києві на Печерську на території Національного ботанічного саду (НБС) ім. Гришка НАН України збудують офісно-торговельний і розважальний комплекс.

Таке рішення депутати Київради ухвалили на засіданні 26 лютого.

Згідно з рішенням міськради, ТОВ Янтра виділено земельну ділянку загальною площею 0,87 га, в тому числі в межах червоних ліній (території вулиць і доріг) - 0,54 га на вулиці Мічуріна, 56 у Печерському районі столиці для будівництва офісно-торгово-розважального комплексу з підземним паркінгом, а також благоустрою території з наземним паркінгом.

Ділянку виділено під забудову у зв'язку з переходом права власності на майно відповідно до договору купівлі-продажу від 21 лютого 1995 року.

До проекту рішення з даного питання включені зауваження управління правової експертизи проектів рішень та розпоряджень Київради, в яких містяться рекомендації направити цей проект на доопрацювання у зв'язку з низкою порушень.

Так, частина території площею 0,13 га, що відводиться ТОВ Янтра, перебуває в користуванні Національного ботанічного саду ім. М. Гришка НАН України та належить до об'єктів природно-заповідного фонду.

Згоди ботсаду на вилучення з його користування цієї ділянки немає.

"Даний проект рішення Київради підготовлений з порушенням норм законодавства і порушує права й інтереси Національного ботанічного саду ім. Гришка НАН України", - йдеться в зауваженнях.

Тим часом, за ухвалення такого рішення проголосували 72 депутати Київради, що входять до промерської більшості.

Близько 300 осіб пікетували мерію, вимагаючи скасувати приватизацію двох столичних ринків

Фракції блоку Віталія Кличка і БЮТ на засіданні Київради 26 лютого до ухвалення всіх земельних рішень покинули сесійну залу.

Нагадаємо, перше в цьому році засідання Київради пройшло 26 лютого.

До порядку денного засідання внесено 20 питань про продаж земельних ділянок, 49 питань про передачу в оренду або пролонгацію договорів оренди на земельні ділянки, а також 19 питань про передачу громадянам у власність земельних ділянок у різних районах міста.

Порядком денним передбачено також 16 питань про внесення змін до раніше прийнятих рішень Київради, що стосуються земельної та містобудівної сфер.

Джерело: ZaUA.org

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!