На Закарпатті створено заказник з унікальними ландшафтами низькогір`я вулканічного пасма

Депутати Закарпатської обласної ради схвалили рішення про оголошення об'єктом природно-заповідного фонду місцевого значення ландшафтного заказнику «Остра».

Заказник має площу 20 га, він розташованй на території Кам'яницької сільської ради Ужгородського району.
Заходи щодо створення заказника проводилися держуправлінням ОНПС в Закарпатській області на виконання закону «Про природно-заповідний фонд України» та указу Президента України від 14 серпня 2009 р. № 611 «Про додаткові заходи щодо розвитку природно-заповідної справи в Україні».

Його створення насамперед передбачає збереження унікального для України типу ландшафтів низкогір’я вулканічної гряди та наразі розглядається як важливий вузол сполучення екомережі Ужгородського району з екомережею Словацької Республіки. Це ділянка розріджених лісових молодняків, підросту природного поновлення та фрагментів сінокісних лук розташована на окраїні села Кам'яниця. З півночі та заходу урочище оточене буковим та дубово-буковим лісовим масивом Ужгородського держлісгоспу. Південною межею є лінія підніжжя, де пагорб плавно переходить в рівнинну частину Ужанської долини.

Джерело: unian.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!