«Здається я знаю де тут зрізати…»

Новою проблемою для природоохоронців стали транспортні затори у Голосіївському районі м. Києва, повідомляє Прес-служба Національного екологічного центру України (НЕЦУ).

Голосіївському районі м. Києва вже ось півроку як створено Національний природний парк (НПП) «Голосіївський». Щойно створена адміністрація парку поки не проявляє ініціативи і палкого бажання боротись з порушенням природоохоронного законодавства на території НПП. А проблем від цього не лише не меншає, а і стає більше. Про це йдеться у зверненні НЕЦУ до міністра охорони навколишнього природного середовища України Георгія Філіпчука.
Нова невідома до цього в історії охорони природи України проблема, стосується транспортних заторів, які щодня виникають в Києві на ключових автомагістралях. Серед таких проблемних магістралей є і вулиці до яких безпосередньо примикають частини НПП «Голосіївський». Наприклад до просп.40-річчя Жовтня прилягає територія Голосіївського парку імені М.Рильського та Голосіївського лісу – частини НПП.

ласники дорогих автомобілів-позашляховиків, потрапляючи до ранкової пробки, як правило, не чекають нудну тягнучку і, перескочивши через тротуар, об’жджають пробку навпростець через парк та ліс. Вздовж дорожнього полотна проспекту утворились глибокі колії, прокатані джипами на землях парку.

е маючи можливості вивільнити непотрібну в умовах міста потужність та зверхпрохідність автівок, амбіційні водії їдуть прямо по клумбах, між деревами, погрунтових пішохідних доріжках та по тротуару. Все це лише становить неабияку загрозу для життя і здоров’я киян та для громадського порядку. Такі дії є прямим порушенням ст. 16 Закону України «Про природно-заповідний фонд» та положення про НПП, за що передбачена адміністративна відповідальність.

роте ні ДАІ, ні екоінспекція, нім управління з Благоустрою, Київзеленбуд, районна адміністрація і навіть власне адміністрації НПП «Голосіївський», що несе відповідальність за контроль дотримання природоохоронного законодавства на території НПП, не роблять нічого для припинення цього порушення. А таких порушень щодня відбуваються десятки, якщо не сотні.

е і стало причиною звернення НЕЦУ до Міністра.

Природоохоронці вважають, що оптимальне вирішення цієї проблеми є спорудження огорожі, яка б унеможливила заїзд автотранспорту будь-якої прохідності з просп.40-річчя Жовтня до Голосіївського лісу та інших частин НПП «Голосіївський».

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!