За пошкодження Жукового острова порушили кримінальну справу

Днями ми [НЕЦУ] повідомляли, що роботи з гідронамиву на території острова Жуків в Києва були офіційно визнані незаконними. Детально про це сказано у матеріалі «Жуків острів розграбували на десять тисяч». До такого висновку дійшли Державна екологічна інспекція, РУГУ МВС у Голосіївському районі м.Києва і Прокуратура м.Києва. Перша перевірка призвела до нарахуванням порушникам збитків в сумі 10 175 грн. Така незначна сума збитків стала причиною критики з боку природоохоронної громадськості і НЕЦУ зокрема.

Тепер маємо оновлену інформацію про розвиток подій у цій справі. Так 9 січня прокурор Голосіївського району м.Києва, старший радник юстиції М.Г.Іванець повідомив, що в реакцію на звернення НЕЦУ Голосіївського району м.Києва 09.01.2008 р. порушено кримінальну справу №51-2375 відносно громадян Ігнатенка В.М., Дзюби В.А. та Артеменко О.Г. за фактом умисного пошкодження об’єкта природно-заповідного фонду – заказника «Острів Жуків» за ч.1.ст.252 КК України. Кримінальну справу для проведення досудового слідства направлено до Голосіївського РУГУ МВС України у м.Києві.

Як заявник з даного питання, НЕЦУ висловив бажання виступити в ролі свідка на етапі досудового слідства та судового процесу по даній кримінальній справі.

За 5 років боротьби за збереження заказника «Острів Жуків» це перший випадок порушення кримінальної справи. Важливо відмітити, що кримінальна справа порушена в реакцію на скаргу громадської організації.

За додатковою інформацією звертайтеся до:

Василюк Олексій
Тел: +38097 1000473,
Email vasyliuk AT gmail.com
Національний екологічний центр України

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!