Зберегти Брюховицькі ліси на Львівщині!

Сьогодні хвиля земельних дерибанів накрила всю Україну. Не лишилося жодного куточка, де б зараз рейдери під прикриттям корупціонерів не розкрадали найсмачніші ділянки землі. Різниця між регіонами одна: де земля дорожча - там дерибанів більше, де дешевша - там їх менше. Але розтаскується вона усюди.

Цим повідомленням ми пропонуємо вам підтримати кампанію проти дерибану землі на Львівщині. Опис проблеми та подробиці дивіться в самому зверненні.

Підписи ми збираємо на прохання львівських колег, і наше звернення списано із звернення, під яким вже підписалися культурні, громадські діячі, Герої України, зокрема: Юрій Шухевич, Борис Возницький, Ігор Калинець, Мирослав Скорик, Степан Хмара та ін. (див. http://www.greenkit.net/Members/Pe4eneg/BrukhLisy.pdf).

Підписи ми чекаємо до 20-00 2 квітня за адресою : прізвище, ініціали, організація (якщо є), населений пункт. Також чекаємо ваші правки та доповнення.

З повагою та надією на вашу підтримку, С. Шапаренко

Президенту України В.А. Ющенку

ЗУПИНІТЬ ЗНИЩЕННЯ БРЮХОВИЦЬКІХ ЛІСІВ НА ЛЬВІВЩИНІ!

Вельмишановний пане Президенте!

Звертаємося до Вас, як до Гаранта Конституції України, з проханням зупинити знищення лісового масиву на Львівщині, що загрожує катастрофічним погіршенням стану навколишнього середовища в цьому регіоні.

Йдеться про намагання кооперативу "Ремонт", який представляє в судах рейдерске угрупування, з допомогою грубо сфальсифікованих документів, а саме ухвали Львівської обласної ради від 01.02.1993р. "Про ефективне використання земель запасу", вилучити із Державного лісового фонду та передати до земель запасу Грибовицької сільської ради для житлово-дачного будівництва 327,8 га лісопаркової зони Львівської міської ради, унікальних лісів І групи Держлісфонду рекреаційно-оздоровчого, кліматологічного та відпочинкового призначення, розташованих в межах Головного Європейського вододілу, де формуються басейни Чорного і Балтійського морів.

Фальсифікація здійснювалась долученням до оригінальної ухвали облради із двох сторінок трьох сфабрикованих сторінок, які ні по суті, ні по формі не стосуються прийнятої ухвали.

Обласним управлінням Служби Безпеки України і прокуратурою Львівської області встановлено фальсифікацію долучених трьох аркушів, а також слідчими органами і судами повністю доведено фальсифікацію інших представлених кооперативом "Ремонт" так званих доказів, встановлено відсутність всіх передбачених законодавством погоджень. Крім того, 327,8 га лісових угідь до теперішнього часу, згідно з державною статистичною звітністю, знаходяться на обліку і на балансі Львівського державного лісового господарства, а землі (327,8 га), згідно з державною статистичною звітністю (форма 6-ЗЕМ), на обліку Львівської міської ради. І основне - у лісах вищезгаданого статусу
допускається, як виняток, вилучення ділянок і передача їх для цілей, не пов'язаних із веденням лісового господарства, лише за рішенням Верховної Ради України, (стаття 32 Земельного Кодексу України 1990р.).

Такого погодження немає, і не могло бути. І лише цього вже достатньо для закриття цієї ганебної справи.

Проте, Львівська обласна прокуратура, обласне управління екології, обласне управління лісового і мисливського господарства, Львівська обласна рада, Львівська міська рада, Грибовицька сільська рада п'ятий рік борються з грабіжниками в особі кооперативу "Ремонт" за збереження унікальних лісів.

Львівські суди захищають право, а Вищий адміністративний суд України іменем України скасовує їх рішення.

Львівська міська рада неодноразово зверталася у всі державні інституції і особисто до Вас, шановний Пане Президенте, наділеного найвищими повноваженнями, з проханням зупинити це розграбування народного надбання.

Проте, Секретаріат Президента постійно скеровував наші звернення в Генеральну Прокуратуру, а звідтіля - у Львівську обласну прокуратуру. Ні разу на формальних відповідях, підписаних одним із членів Секретаріату, не стояв гриф Президента: "Доповісти". Цей паперовий колообіг продовжується п'ятий рік поспіль.

Враховуючи надзвичайність цієї ситуації, просимо Вас, шановний Пане Президенте, як виключення, заслухати цю проблему на засіданні Ради Національної Безпеки та Оборони з участю представників Львівської міської ради

З повагою,
1. С. Шапаренко, ЕкГ "Печеніги", Харків.
2. ...

Подробиці: "Інтелігенція Львова просить Ющенка відреагувати на незаконне захоплення Брюховицьких лісів"

Контакти:
Екологічна група "Печеніги" (Харків):
Сергій Шапаренко; тел. (066) 387-46-81 pechenegy at rambler.ru

Підготовлено ЕкГ "Печеніги", членом Міжнародного Соціально-екологічного
Союзу.

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!