Мешканці села на Львівщині вимагають припинити варварську вирубку лісу

Мешканці села Кропильники Мостиського району Львівщини звернулися до Львівської ОДА та контролюючих природоохоронних органів із заявою про варварську вирубку лісу поблизу села.

Як сказано у листі, який надійшов на електронну адресу ЗІКу, між селами Кропильники, Зав'язанці та Ніговичі Мостиського району Львівської області з боку автодороги нещадно почали рубати ліс. А саме, відбулись суцільні рубки площею понад 3 га. абсолютно здорових дерев. Також провели спалювання сухих гілок зрубаних дерев.

Мешканці бідкаються, що рубки дерев принесуть значну шкоду довкіллю, оскільки в результаті таких дій загине значна кількість тінелюбних рослин, в тому числі червонокнижних (білоцвіт весняний, підсніжник звичайний).

«Основну частину зрубаних дерев становить береза, за нашими підозрами її планують продати посадові особи як дрова на експорт», – сказано у повідомленні.

Відтак мешканці села звернулися з заявою до Львівської міжрайонної природоохоронної прокуратури, Державної екологічної інспекції Львівської області та до Львівської ОДА.

Люди просять «негайно вжити заходів по недопущенню продовження рубок та притягнути осіб, винних у вчиненні зазначених злочинних дій, до відповідальності відповідно до чинного законодавства».

Джерело: zik.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!