Забирайте свій паркан! Заривайте котлован!

З такими гаслами вчора відбулася акція громадянської ініціативи «Збережи старий Київ!» біля Міністерства закордонних справ України.

Пікетуючі вимагали, щоб МЗС остаточно відмовилося від своєї ідеї побудувати багатоповерховий будинок на Пейзажній алеї, в межах Національного заповідника «Стародавній Київ», який є охоронною зоною ЮНЕСКО. Вони принесли під Міністерство з собою паркан, яким була огороджена ділянка під будівництво на Пейзажній алеї і який було зруйновано пікетуючими під час попередньої акції: «Цей паркан належить міністерству, як замовнику будівництва. Ми принесли його з території будівництва, де він захаращував територію, яка раніше була зеленою зоною. Хай МЗС забирає свій паркан, яким воно відгороджується від закону, собі. Хай чиновники на власній шкурі відчують, що це таке, коли в тебе забирають життєвий простір».

Катерина Борисенко, фото автора

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!