АНОНС: Повстанці проти роботів-рейдерів

13887199.gif19 січня о 14.00 на Михайлівській площі відбудться акція протесту проти бездіяльності МЗС у справі зупинення незаконної забудови на Пейзажній алеї.

Чергова акція викликана останніми подіями довкола скандальної забудови. 15 січня забудовники намагались знову встановити паркан навколо ділянки на перетині Пейзажної алеї та Десятинного провулку, розмахуючи незрозуміло ким виданим документом, термін дії якого закінчувався 31 грудня 2007 року. Для цього на майданчик було завезено два автокрани і одна бетономішалка. Мешканці прилеглих будинків та активісти ініціативної групи "Збережи старий Київ" намагались зупинити зведення паркану. Забудовників, у свою чергу, захищали молодики спортивної статури. Попри присутність міліції, між сторонами розпочалась сутичка, у результаті якої кілька активістів отримали травми. Активний спротив громадян та приїзд журналістів змусив забудовників припинити роботи на ділянці.
Подальші дії забудовників залишаються непередбачуваними. Попри попередні обіцянки спікера А.Яценюка зупинити забудову та заяви МЗС про скасування "повноваження акціонерного товариства „Українське майно" на здійснення керівництва спільною інвестиційною діяльністю з будівництва згаданого будинку", останні події довели, що це був тільки тимчасовий захід, що мав на меті приспати громадську увагу до забудови.

Тому було прийнято рішення про пікетування МЗС з вимогами остаточної відмови від будівництва, що зокрема передбачає скасування (а не призупинення (!!!)) дії договорів з "УМ Інвест" і "Українським майном" та розробку проекту озеленення території.

Акцію організовують спільно мешканці прилеглих будинків та ініціативна група "Збережи старий Київ1".

****************************************
*********************************

Проблема будівництва на "Пейзажці" постала у 2004 році, коли МЗС отримав дозвіл на будівництво на цій території. Ділянка знаходиться у межах двох історичних заповідників ("Стародавній Київ", "Місто Володимира") і входить до охоронної зони ЮНЕСКО. На вимогу мешканців прилеглих будинків дозвіл на будівництво було скасовано у 2006 році. Розгляд справи триває у Шевченківському районному суді міста Києва; будь-які роботи на ділянці заборонені до прийняття остаточного рішення.

У вересні 2007 року було затверджено проект будівництва на замовлення МЗС, згідно з яким на перетині Десятинного провулку та Пейзажної алеї має бути побудований елітний 9-поверховий будинок для співробітників МЗС. 6-7 грудня на Пейзажній алеї було зрублено близько 30 дерев, незважаючи на заборону на проведення робіт з боку суду та Державної екологічної інспекції. При цьому теж відбувалося фізичне протистояння

Спікер А.Яценюк пообіцяв вирішити цю проблему. МЗС повідомило про призупинення дії договору з "Українським майном". Пізніше виявилось, що термін дії договору з "Українським майном" завершився ще у вересні, і роботи проводились фірмою "УМ Інвест". Щоправда, директором обох (!!!) компаній є громадянин України Віталій Назаров.

Починаючи з вересня 2007 року місцевими жителями та ініціативною групою киян, котрі стали на захист Пейзажки, було проведено чотири акції протесту проти незаконної забудови.

********************************************************************************************************************************

Для отримання детальнішої інформації, звертайтесь за телефонами учасників ініціативної групи:

Ганна Нароніна: +38 067 320 1390

Артем Чапай: +38 050 296 6359

або за електронною адресою: [email protected]
http://community.livejournal.com/saveoldkyiv/profile

СПАСИБІ ВСІМ УЧАСНИКАМ І ЖУРНАЛІСТАМ, ЯКІ ПІДНІМАЮТЬ ПРОБЛЕМИ
МАСОВАНОЇ НЕЗАКОННОЇ ЗАБУДОВИ ІСТОРИЧНОЇ ЧАСТИНИ КИЄВА!

ЗБЕРЕЖЕМО КИЇВ ДЛЯ СЕБЕ ТА НАЩАДКІВ!

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!