Несподівана зміна ситуації на Пейзажній алеї. 15.01.08 13:30

Сьогодні о восьмій ранку на Пейзажній алеї сталось чергове заворушення: п’ятеро активістів зустрілись з 30-ма робітниками в жовтих безрукавках. Ті насправді лише ПТУшники а ніякі не будівельники, проте важливою виявилась лише їх чисельність.

Перші спроби чинити опір будівництву закінчились для борців проти забудови тілесними ушкодженнями.

«Коли ми спробували заблокувати крани - на кожного по четверо строїтєлів - відтягли на руках. – розповідає один з учасників акції протесту. - я правда намагався вчепитися за кран, але один із "строїтєлів" зі словами "Ну что ты как малєнькій" кілька разів нєжно заєхал по ребрах».

На місце подій приїхали журналісти УкрПравди і Газета по Київськи, почав збиратись народ. З непевних чуток відомо, що сьогодні в Огризка з цього приводу планується нарада.

Оперативні повідомлення з місця подій:

«Станом на 11.10 на з боку заїзду на Пейзажну алею з вулиці Володимирській біля поштамту стоять 3 вантажівки-самоскиди, завантажені бетонними блоками, вочевидь, для побудови паркану. Номери машин: КАМАЗ АА8902АТ, МАЗ3227КИУ, КАМАЗ АА9832ВЄ. Вантажівки не мають жодних реєстраційних знаків належності до автоколони чи автотранспортного підприємства, водії на запитання не відповідають. В*їзд вантажівкам на Пейзажну алею заблоковано легковою машиною

«Станом на 11.30 біля бару "Ольжин двір" стоїть бетономвішалка Volvo АА6008СК, яка належить АТП "Максимус". Машина заведена і перемішує бетон, очевидно, для спорудження паркану. Разом із тим, до місця поступово стікаються противники будівництва, в тому числі з місцевих жителів, зараз активістів близько 20 чоловік.
"Будівельники" на жодні питання не відповідають і відмовились дати коментар журналістам телеканалу "Київ", які прибули на місце. Активісти просять усіх, кому небайдужа доля Пейзажної алеї, але які не можуть особисто приїхати, якомога ширше розповсюджувать інформацію з місця подій, яка буде з’являтися в цій спільноті.

«Станом на 12.30 приїздив помічник КАРПАЧОВОЇ, уповноваженої з прав людини. Говорив з бригадирами, як кажуть активісти "гоблінів". Телефонував Назарову (директор УМ-Інвесту) і пояснив йому на скільки напружена ситуація наразі на Пейзажці. Назаров наче сказав згортати техніку. Та "гобліни" не дуже поспішають.

Ситуація з агресивної фази по-троху перейшла у фазу перегорврів. Міліція зняла побої та взяла свідчення у мешканців, які отримали тілесні пошкодження зранку. Учасники імпровізованої акції наразі слухають ліричну музику. Вже зібралось кілька автівок противників будівництва. Активісти встигли скинутись на чай і пригостити холодних і голодних петеушників, яких пригнали виконувати роботи. Співвідношення сторін десь 30 на 30. Мирно.»

Продовження оперативного стеження за ситуацією на Пейзажній алеї на цьому сайті а також на saveoldkyiv а оперативне фото тут.

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!