У Києві анархісти влаштували акцію прямої дії проти забудови

5 квітня на Вітряних горах (Подільский район м. Києва) відбулася акція екотажу, котру здійснили молоді люди, котрі представилися активістами ліворадикального руху SHARP – Skinheads against social prejudice. Вони методично зламали усі секції паркану, що оточує частину території Крістерової гірки, на котрій було знищено всі дерева і котра була незаконно відведену під забудову (про Крістерову гірку та її історію докладніше читайте тут).

11.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg

Молоді люди були одягнені в маски, а усі їхні дії були зафіксовані телевізійниками з каналу ТОНІС, котрі знімали перед тим акцію мирного протесту проти забудови. Всупереч хрестоматійним правилам екотажу, цього разу радикальний протест проти нищення природи творився серед білого дня.

На питання, чому вони це зробили, антифа заявили, що вони «не стільки проти забудови, скільки проти буржуа», котрі захопили цю територію, і їм «не лишається нічого, окрім акцій прямої дії».


 

Також вони наголосили, що є «справжніми скінхедами, котрі не є фашистами», і звернулися до ЗМІ з проханням «не плутати справжніх скінхедів (анархістів) з «бонхедами»». «Наша культура зародилася на Ямайці, і справжні скінхеди, а не ті, що в стереотипах обивателів, слухать ска і реггі та виступають проти насильства», - заявив один з «антизабудовних» активістів. За словами лівих радикалів, вони виступають також за ідеї екологізму та охорону прав тварин, демонстративно не носячи одяг, зроблений зі шкіри та хутра.Коли поблизу була помічена міліцейська машина, радикали швидко зникли з Крістерової гірки, полишивши за собою повністю повалений паркан.

Всеволод Андрієвський

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!