В Києві відбулося пікетування з перекриттям вулиці Єреванської

8 січня відбулося пікетування по вул. Єреванській на знак протесту проти незаконної забудови парку «Супутник».
Парк знаходиться між вул. Козицького, Уманській та Єреванській; нині на його території ведеться активна підготовка до побудови церкви під приводом «задоволення потреб віруючих» (знищені зелені насадження, викопаний котлован). Насправді, за словами представникам ініціативної групи Миколи Беженара, забудова ведеться на користь бізнесових кіл, котрі силоміць відбирають життєвий простір у мешканців прилеглого мікрорайону.На останній сесії РДА Солом’янського району в грудні 2007 р. розглядалося питання забудови парку «Супутник», але саме його проігнорували депутати від блоку Черновецького. Комісія з питань екологічної політики при Київраді висловилася рішуче проти забудови парку «Супутник», між тим Комісія з земельних питань погодила виділення землі на території парку.
Місцеві мешканці вдалися цього разу до радикальних заходів – перекриття вул.. Єреванської. Щоб уникнути формальних звинувачень у порушенні громадського порядку, перекриття робилося за тактикою флеш-мобу – пікетувальники переміщувалися по «зебрі» туди й назад, не даючи таким чином проїхати машинам.
Недоліком акції стала присутність символіки політичної партії «Вільних демократів» (наявні були три великі прапори цієї партії). Також були помічені невмотивовані намагання міліції затримати організатора акції, Миколу Беженара. На питання, чому вони намагаються здійснити затримання, представники МВС відповіли: «без коментарів». Також протестуючі наразилися на конфлікт з водіями та пасажирами транспорту, котрий не мав змоги проїхати по вулиці близько 20 хвилин. Врешті-решт, після приїзді наряду міліції, рух транспорту був відновлений, а при спробі затримати М.Беженара протестуючим довелося чинити мирний опір представникам правопорядку.
Загалом в акції взяло участь близько 30 чоловік, в основному пенсіонерів, з огялду на «робочий» час – початок акції припав на 16:30. Цей своєрідний «флеш-моб» став ще одним приводом для Солом’янської РДА та Київради звернути увагу на проблеми парку Супутник та проблеми забудови Солом’янського району загалом - з огляду на те, що доведені до відчаю мешканці не збираються зупинятися на перекритті локальних вулиць та прагнуть зупинити рух транспорту у центрі міста, об’єднавши зусилля з ініціативними групами усього Києва. Тож чекаймо на подальший розвиток подій.
Статті по темі незаконної забудови Солом’янського району читайте на сайті  solomenka.org, там же можна переглянути фоторепортаж з місця події.

Джерело: ХайВей

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!