Харків’яни проти забудови міських парків

Як ми повідомляли, 30 травня Мінприроди за нашим зверненням доручило Держуправлінню охорони навколишнього природного середовища відкликати висновок щодо узгодження проекту автодороги через Парк ім. Горького.
Чиновники нашої міськради завзято заперечували цей факт. Наприклад, 13 червня директор Департаменту транспорту і зв'язку Є. Водовозов заявив журналістам, що все це чутки, які "розповсюджуються в напівполітичній площині, щоб перешкодити повноцінному розвитку Харкова".

Цікаво, що висновок до подібних заяв наших "градоначальників" вже більше тижня був недійсним... Копію листа Держуправління з цього приводу ми приводимо нижче.

Слід пояснити, чому про подію півторамісячної давнини ми повідомляємо лише зараз. Справа в тому, що згідно законодавства українські держслужбовці ПОВИННІ розглядати звернення громадян не більше місяця. МОЖУТЬ розглядати і за коротший строк, але завжди чекають останнього терміну.

Ось і в цьому випадку чиновники нашого Держуправління замість того, щоб повідомити харків’янам щодо признання висновку недійсним, в червні давали незрозумілі інтерв’ю про те, що висновок "носить попередній характер, і не являється остаточним". А конкретну відповідь дали лише після нашого чергового запиту з цього приводу (його ми направили 18 червня), отримав який – майже місяць розглядали його.

04.06.08 N 4-04-1827

Начальнику управління з будівництва, ремонту та реконструкції
Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради
Рибакову В.А.

Шановний Володимире Антоновичу!
На адресу держуправління надійшов лист Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 30.05.08 N 6924/21/10-08 щодо погодження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та подальшої експлуатації готельного комплексу, апартаментів та влаштування автодороги від вул. Сумській до вул. Новгородської. В даному листі Мінприроди вимагає терміново відкликати висновок держуправління від 26.02.08 N 4-23-1010.

В той же час на Вашу адресу держуправлінням охорони навколишнього природного середовища в Харківській області було направлено листа від 23.05.08 N 4-04-1714 щодо надання інформації по виконанню вимог висновку від 26.02.08 N 4-23-1010 щодо погодження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та подальшої експлуатації готельного комплексу, апартаментів та влаштування автодороги від вул. Сумській до вул. Новгородської. В даному листі також було зазначено, що відповідь на нього необхідно надати в найкоротшій термін. Станом на 06.06.08 (пройшло понад 3 місяці) буд-якої інформації щодо виконання вимог п. п. 18, 19 вищезазначеного висновку держуправління не отримало.

Звертаємо Вашу увагу, що держуправління остаточного висновку щодо відведення земельної ділянки не надавало, а було надано погодження попереднього характеру, яке дійсне тільки за умови виконання вимог, викладених в п.п. 18, 19 даного висновку та дає можливість працювати в напрямку погодження даних матеріалів. В даному випадку термін "вважає за можливе погодити" не має ознак остаточного висновку. Відповідно до п.п. 18. 19 даний висновок чинності не набрав, оскільки всебічне наукове обґрунтування щодо розміщення даних об'єктів до держуправління не представлено, як не надані і інші матеріали, які вимагалися держуправлінням, а саме дані щодо відповідності розміщення даних об'єктів до Генерального плану забудови м. Харкова до 2026 року, копії протоколів громадських слухань, відкритих засідань, а також пропозицій громади та ін. Враховуючи вищевикладене, на виконання листа Мінприроди від 30.05.08 N 6924/21/10-08, враховуючи звернення громадських організацій та громадян а також керуючись п. 19 висновку держуправління від 26.02.08 N 4-23-1010 держуправління вважає даний висновок як не набувший чинності, тобто не дійсним.
В зв'язку з цим пропонуємо Вам надати до держуправління матеріали проекту землеустрою щодо відведення вищевказаної земельної ділянки на додатковий розгляд та для отримання остаточного висновку щодо відведення зазначеної земельної ділянки.

Перший заступник начальника В. Задніпровський
Зозуля 7574491

КОНТАКТИ:
Екологічна група "Печеніги" (Харків):
Сергій Шапаренко; тел. (066) 387-46-81

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!