Що таке пересувний зоопарк в Україні

72lionУ м. Сєвєродонецьку Луганської області на околиці міста напризволяще покинутий пересувний зоопарк. Білий ведмідь, лев, верблюд, лами, мавпи, екзотичні птахи помирають від голоду, морозу та хвороб. Лев не в змозі піднятися на задні ноги, у нього відморожений хвіст та ніс і остання стадія дистрофії, у верблюда у крові копита.

Цей пересувний концтабір для тварин охороняється лише 2 сторожами, більше жодного персоналу немає. Іноді тварин підгодовують безпритульними тваринами, яких ловлять охоронці. Немає сіна для підстілок, і тварини вже декілька тижнів лежать на своїх екскрементах. Вони 24 години на добу знаходяться у тісних клітках, не мають можливості повноцінно рухатися.

Тварини належать приватному підприємцю Тариелу Піпія, який мешкає у місті Стаханів Луганської області. Господар покинув цих тварин. Протягом останнього тижня тварин підгодовують місцеві жителі, студенти та небайдужі люди. Але тваринам потрібна негайна медична допомога та зміна умов утримання.

Захисники тварин, люди з почуттям милосердя та любові звертаються до всіх по допомогу.

Особливий заклик - до органів державної влади та національних зоопарків з проханням про негайне вилучення тварин, надання їм термінової медичної допомоги та належних умов для існування у неволі. Також зоозахисні активісти вже звернулися до компетентних органів зі зверненням щодо відкриття кримінальної справи за фактом жорстокого поводження з тваринами. Тварини охороняються Законом України «Про захист тварин від жорстокого поводження» №3447-IV від 21.02.2006, Кодексом про адміністративні правопорушення (стаття 89), Кримінальним кодексом (стаття 299). Окрім того, створення пересувних звіринців прямо забороняється ст. 25 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження».

Коротке відео можна подивитися тут:
http://www.youtube.com/watch?v=7WJiMzk25bw

За додатковою інформацією звертайтеся до:

Світлана – 066-378-32-32,
Неля Іванівна – 050-284-56-20,
Сергій Кульпінський – 091-930-73-99.

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!