Увага: врятуйте живцем замурованих!

Від ініціативної групи захисників тварин усім небайдужим.

У Святошинському районі, за розпорядженням керівництва ЖЭК № 803 по вулиці 50-ліття Жовтня, б. 15 заварили підвальні віддушини. Всередині підвалу вже третій день перебувають кішки з кошенятами, які зазвичай знаходили тут захист від холоду. Підвальні отвори і раніше неодноразово забивали решітками, однак невтомні захисники тварин ламали їх за допомогою ломиків. На цей раз робітники ЖЕКу постарались так, що жінки (на жаль, чоловіків нечасто зустрінеш серед лав захисників тварин) не в силі їх зламати. Роботяги під час своєї роботи злорадно кепкували над захисниками тварин в особі однієї з котячих опікунів: мовляв, тепер сюди жоден кіт не пролізе. З огляду на цей, а й ряд інших подібних випадків, складається враження, що працівники ЖЕКів керуються якоюсь нездоровою насолодою від того, що тварини потрапляють у такі пастки і гинуть. Таким чином, на їхню думку, вони вирішують санітарно-епідеміологічні норми.

Однак, комунальники чомусь не так ревно зважають на такі негаразди, як неекономічну трату тепла, про що свідчать зелені смуги «газонів» у тих місцях, де пролягають під землею давно прогнилі труби, на недостатній обігрів помешкань киян, на часті поломки ліфтів, на постійне спалювання екологічно шкідливого сміття під вікнами жилих будинків, на бруд та сморід у тих же підвалах тощо.

Працівники ЖЕКів виказують неабияку упередженість та невігластво, стверджуючи, що саме коти й «розводять» бліх та є винуватцями смороду в підвалах. Натомість навести порядок в своєму господарстві – (та ще з огляду на підвищені комунальні тарифи!) комунальники зводять рахунки з найбеззахиснішими істотами.

Не так давно делегація захисників тварин відвідувала ЖЕК № 803 з місією вмовити не руйнувати собачі будки, які поставлені для вже простерилізованих собак. Заступник начальника ЖЕКу Галина Дмитрівна заявила, що вона – людина віруюча й дома має тварин і обіцяла підтримувати ініціативу мешканців у гуманному вирішенні проблеми. Однак незважаючи на ті чесноти, якими зазвичай прикриваються наші посадовці (пам’ятаю, як хрестився на кабінетну іконку колишній головний гицель столиці Кучинський, коли брехав про повну «прозорість» у його діяльності), двірники продовжують руйнувати та викидати на смітник будки. А тепер ще й замуровані тварини в будинку № 15 по вул. 50-ліття Жовтня. Ось такі вони, християнські «чесноти» комунальників. Цілком у притаманному їм стилі.
Не так давно містом була прийнята Програма гармонізації відносин людини з безпритульними тваринами згідно якої нищення тварин буде замінено стерилізацією з подальшим відпусканням їх на місця їхнього проживання. Однак куди подітися тваринам, якщо на них чигають підступні комунальники, які витісняють їх з підвалів, (де вони, до речі, виловлюють пацюків!). Часто-густо двірники підступно труять тварин миш’яком, а треба додати, що випари отрути дуже шкодять людям. Таке поводження комунальних служб саботує прийняту нещодавно мерією гуманну Програму. Мабуть відповідальні за втілення цієї програми у життя посадовці недостатньо попрацювали з начальниками ЖЕКів, оскільки їхня ментальність усе ще залишається на рівні Шарикова. Пропонуємо зайнятися виховною роботою комунальників, які повинні поважати як не права тварин на життя, так хоча б слухати нашої чіткої вимоги: НЕ УБИЙ!

Подзвоніть до Київської мерії по гарячій лінії (т. 051), а також в ЖЕК № 803 Святошинського району. Йдеться про факт жорстокого ставлення до тварин, що суперечить Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» та Програму гармонізації відносин людини з безпритульними тваринами, прийняту нещодавно столичною владою.

9 грудня 2007

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!