Прокуратура назвала причину загибелі риби у річці Устя у Рівному

Причиною масової загибелі риби у річці Устя у Рівному, яку було зафіксовано 10 липня, стала безгосподарність місцевої влади міста.

Такого висновку дійшли співробітники прокуратури Рівненської області, перевіривши причини масової загибелі риби у річці.

Правоохоронці перевірили кілька версій цього явища. Зокрема, про те, що у воду могли потрапити викиди хімчистки, яка функціонує біля річки. Підозри впали і на один із ринків, звідки під час негоди нечистоти могли потрапити в Устю.

Однак, як повідомили у прокуратурі, в обох випадках експертиза цих версій не підтвердила. Зате прокурор області Василь Присяжнюк переконаний, що риба у Рівному гине через безгосподарність, повідомляє «УНІАН».

«Вже 20 років є проект щодо поглиблення річки Устя, і всі, мери, які приходять, клянуться, що вони поглиблять русло Усті. Всі клянуться і ніхто нічого не робить. Це безгосподарність. А Устя у цьому місці неглибока - сантиметрів 40-50, і в період дощів великих цей бруд стікається з усього міста, він просто йде у воду», - зазначив прокурор області.

Джерело: ua.for-ua.com

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!