Міліція розслідує факт почервоніння води у річці Солона

Співробітники міліції 5 лютого почали розслідувати забруднення річки Солона у селищі Селидове Донецької області, що призвело до масової загибелі риби і рослинності, повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

Згідно з повідомленням відомства, на початку січня вода річки забарвилася в яскраво червоний колір, що викликало тривогу серед місцевих жителів і екологів.

Селідівським міжрайонним прокурором відомості про даний факт внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.242 Кримінального кодексу (порушення правил охорони вод).

Матеріали для проведення досудового розслідування направлені в органи міліції. У ході слідства будуть встановлені джерела забруднення вод Солоної і причетні до скоєння правопорушення.

Згідно з санкцією статті, за порушення правил охорони вод передбачене максимальне покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Джерело: ua.for-ua.com

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!