Прес-реліз щодо Євро-2012 і безпритульних тварин

Чемпіонат з футболу «Євро-2012» надає столиці України унікального шансу бути у центрі уваги європейської спільноти. Готуючись до цієї значущої події, Київ прагне якісних змін і у сфері взаємин з тваринним світом. Міжнародна громадськість пильно стежить, як крок за кроком Київ наближається до європейських стандартів у вирішенні проблем  безпритульних тварин. Минулого 2007 року Київською міською держадміністрацією було проведено низку заходів з метою імплементації Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», зокрема було прийнято Київську міську програму регулювання чисельності бездоглядних тварин гуманними методами (стерилізація тварин замість їх традиційного вбивства). До Євро-2012 залишається 4 роки. Саме на такий термін і розрахована ця програма.
Міжнародні зоозахисні організації завжди надавали практичну допомогу Україні у проблемах захисту тварин. У рамках проекту «Милосердя без кордонів» ветлікарі-волонтери приїздять до Києва не вперше.

Цього разу іноземні гості будуть рішуче ставити питання про закриття комунального підприємства «Притулок для тварин» (Бородянка), яка не виправдовує себе з економічного боку, оскільки знаходиться за 80 км від Києва, що не дає можливості відвідування цього об’єкту киянами та належного контролю громадських організацій щодо гуманного поводження з тваринами та створення стерилізаційного центру в межах міста. Буде проведено також і практичний інструктаж щодо відлову тварин, оскільки представників київських організацій турбує те, що штат ловців у КП «Притулок для тварин» залишився тим самим, що і при колишній «будці».

Не залишатиметься осторонь міжнародних організацій і питання Київського зоопарку. Інцидент з двома представниками щезаючого червонокнижного виду амурських (уссурійських) тигрів, що набув скандального характеру, вимагає правових уточнень з боку міжнародних експертів.

Іноземні гості та представники КМДА відвідають Київський зоопарк з метою визначити шляхи подолання кризової ситуації зоопарку, оскільки смертність тварин тут перевищила усі допустимі норми у десятки разів. Міжнародні експерти надаватимуть фахові рекомендації для вступу Київського зоопарку  до Міжнародної організації зоопарків і акваріумів (IAAZ) за умов, якщо стандарти утримання тварин будуть відповідати міжнародним нормам.

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!