Верховна Рада України прийняла Закон щодо посилення боротьби з браконьєрством

15 квітня майже в останні хвилини вечірнього засідання Верховна Рада України прийняла в другому і остаточному читанні розроблений Київським еколого-культурним центром і Громадою Рибалок України Закон України "Про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення (щодо посилення заходів з боротьби з браконьєрством)" № 3003 від 22.07.2008 р. Цим Законом повертаються повноваження громадським екологічним, рибоохоронним, мисливським та лісовим інспекторам - право складати протоколи на браконьєрів по всім "браконьєрським" статтям Адмінкодексу.

Також значно розширені права штатних інспекторів природоохоронних служб і державної охорони природно-заповідного фонду України, надані права складати протоколи на браконьєрів керівникам мисливських господарств, посилені адміністративні заборони на продаж браконьєрських знарядь та снастей на ринках. Будемо сподіватися, що найближчим часом цей Закон буде підписаний Президентом України і набуде чинності.

Прийняття цього Закону дозволить значно посилити боротьбу з браконьєрством. Раніше, до 2000 р. (коли громадських інспекторів майже позбавили всіх прав ефективно боротися з браконьєрством), громадські інспектори активно припиняли порушення і чисельність складених протоколів становили до 30% всіх протоколів по країні. В даний час в Україні затримується до 100 тис. браконьєрів щорічно.

Довідки за телефонами:

Володимир Борейко, директор Київського еколого-культурного центру -
(067) 7152790

Андрій Неліпа, президент ВРГО "Громада Рибалок України" - (067) 5057378

Джерело: civicua.org

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!