Подарунки на день святого Валентина

Наближається 14 лютого – свято закоханих. Дехто вважає, що йому пощастило, бо не має потреби турбуватись про подарунок для коханих. Ті ж, кому пощастило насправді, вже заклопотані активним пошуком подарунків. Хтось проводить час на форумах та інтернет-магазинах, хтось бігає по магазинах реальних. Але багато хто вагається перед вибором.

Сайт TreeHugger.Com дає кілька дружніх до довкілля порад для вибору подарунків на День Святого Валетина. Виявляється можна подарувати романтичний день своїм коханим без сплюндрування нашої планети.

На жаль ринок екологічних товарів та послуг зовсім не розвинутий в Україні, тому наводити всі поради просто немає сенсу. Та тим не менш, кожен з нас може зменшити свій екологічний відбиток у день Кохання.

Один з найголовніших атрибутів свята – це звичайно валентинки. По всьому світу їх відсилається близько мільярда. У кращому випадку вони ще пиляться деякий час серед різноманітних дрібниць, але найчастіше прямують на смітник через кілька днів після свята. На все це марнується купа паперу, енергії та інших ресурсів. Натомість, кожен з нас може запобігти цьому, повернувшись трохи у дитячі шкільні роки та взявши у руки ножиці й старі журнали та газети, які завжди під рукою вдома чи в офісі. Можливо, листівка буде не така гламурна й чепурна, але вона буде Ваша, зроблена Вашими руками та якнайкраще передаватиме Ваші почуття.

Звичайно свято кохання не обходиться без квітів. Кожній дівчині приємно отримувати квіти у подарунок. Є правда й ті, хто це заперечує… але, можливо, тому що їм рідко дарували!? Хоча є звичайно й винятки! Квіти зазвичай вирощуються із застосуванням пестицидів та різноманітних хімічних стимуляторів росту. При порушенні норм застосування хімічних речовин квіти стають небезпечними не лише для працівників теплиць (подібні випадки висвітлювались в українській пресі), а й для споживачів. Велика частка квітів транспортується до нас з-за кордону, тягнучи за собою викиди та витрати енергії при транспортуванні. Ні, відмовлятися від квітів в цей романтичний день не закликаємо. Але було б добре дарувати одну гарну квітку, бажано вирощену неподалік, замість 15. А ще краще - подарувати живу рослину у вазоні, й разом спостерігати, як вона ростиме з часом. Разом з Вашими почуттями.

Найромантичніше частина настає звичайно ввечері. А що може додати романтики? Вечеря при свічках! Бонус для довкілля – економія енергії! Деякі свічки можуть забруднювати повітря в кімнаті, тому радимо використовувати свічки з бджолиного воску, які згорають чистіше.

Вечір наближається до кінця, але свято кохання лише починається! Ванна удвох дозволить з одного боку зекономити воду, а з іншого боку може стати гарним початком справжнього свята Кохання.

Гарного свята!

Екоклуб "Зелена хвиля"

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!