День Землі – кожен День!

День Землі –  кожен День!24 квітня біля Водно-інформаційного центру відбувся прес-брифінг «40-ва річниця Дня Землі», у ході якого було презентовано найбільший у світі прапор Землі: 7х5 метрів. Його частини виготовлялися небайдужими людьми з різних куточків України.

На брифінгу виступили: координатор проекту «День Землі 2010» Юлія Маклюк, координатор Дня Землі 1990 року Андрій Демиденко та Культурний аташе Посольства США Сьюзан Кліарі.

За словами Юлії Маклюк: «День Землі став загальнолюдським символічним святом любові і турботи за нашу спільну домівку…» Як відзначила Сьюзан Кліарі: «Вперше День Землі був відзначений в США як загальнонаціональний заклик до дій, в якому взяло участь 20 млн. людей. Він визнається Днем Народження американського екологічного руху, що призвів до прийняття важливих екологічних законів»

Продовжилося свято в Маріїнському парку серією видовищних та суспільно корисних акцій, серед яких майстер-класи, еко-ярмарка, еко-квест «Ангели Землі», концерт за участю молодіжних гуртів та багато іншого. В рамках святкування волонтери також провели прибирання у парках столиці. Загалом, подія стала безпрецендентим об’єднанням зусиль багатьох людей – більше сорока організацій долучилися в якості організаторів або партнерів та зробили свій внесок у святкування Дня Землі.

Ці заходи покликані привернути увагу молоді та молодих сімей до питань охорони довкілля, а також залучити їх до життя парків, у яких вони проводять своє дозвілля.

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!