В Україні починається операція “Першоцвіт (анонс прес-конференції)

Більш ніж 20 видів ранньоквітучих рослин можє у найближчі роки зникнути в Україні, якщо не припиниться масове знищення на День Святого Валентина і 8 березня підсніжників, білоцвітів, шафранів, сон-трави й інших рідких весняних квітів. Щорічно за лютий-березень в Україні знищується до 20 млн. першоцвітів. 60 % приходиться на підсніжників, 30 % - на шафрани, 5 % – на білоцвіт, 5 % – на сон-траву, цикламен Кузнєцова і проліски.

З 2004 р. у Києві почата активна боротьба з незаконним продажем першоцвітів – її ведуть Дружина охорони природи м. Києва “Зелене майбутнє”, Київський еколого-культурний центр, НЕЦ, міліція. У результаті за п’ять років продаж першоцвітів у столиці скоротилася в 12,5 раз. Якщо в лютому-березні 2004 р. у Києві було продано 5 млн. квітів, то у лютому-березні 2009 р. усього близько 400 тис. квітів. Непогано ведеться боротьба з незаконним продажем первоцвітів у Донецьку, Криму, Дніпропетровську, Харкові. Однак практично нічого в цьому плані не робиться на Західній Україні, Хмельницькій, Черкаській, Вінницькій, Житомирській областях. У лютому-березні весь Львів, Одеса, Ужгород, Вінниця буквально завалили пролісками.

Прес-конференція “В Україні починається операція “Першоцвіт” відбудеться в Києві 12 лютого 2010 р. о 12-00 в Київському зоопарку ( адмінкорпус, 4 поверх), вхід з вул.Зоологічної.

На прес-конференції виступлять:
1. Михайло Богомаз, командир Дружини охорони природи м. Києва “Зелене майбутне”.
2. Шевченко Наталія, заст. командира Дружини охорони природи м. Києва “Зелене майбутне”.
3. Володимир Борейко, Заслужений природоохранник України, директор Київського еколого-культурного центра

Джерело: www.ecoethics.ru

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!