Нові нацпарки: Хотинський та Веховинський, НПП “Святі Гори” розширено

Нові нацпарки: Хотинський та Веховинський, НПП Святі Гори розширеноПрезидент України Віктор Ющенко створив два національних природних парку і розширив територію вже існуючого. Відповідні укази підписані 22 січня 2010 року.

Як стало відомо, Ющенко ухвалив створити національний природний парк Хотинский на території Хотинського, Кельменецького і Сокирянського районів Чернівецької області, - повідомляє «Кореспондент». Також на території Верховинського району Івано-Франківської області створений національний природний парк Верховинський. Його територія - 12022,9 гектара.

Крім того, Президент розширив територію національного природного парку Святі Гори в Слов`янському районі Донецької області.

Вона збільшена на 20 гектарів. При цьому з території парку вилучене 3,5 гектари земель для подальшого надання їх в постійне користування Свято-успенському Святогірскому чоловічому монастирю для відновлення його культових споруд.

Нагадаємо, раніше, 12 грудня, Президент України Віктор Ющенко підписав 15 указів про створення заповідників, національних парків і ботсадів.

Джерело: www.ngo.donetsk.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!