Розширено Національний природний парк “Синевир”

Фото з сайту http://synevir.karpat.org/Президент Віктор Ющенко розширив територію національного природного парку «Синевир» на 2304 гектарів землі. Про це йдеться в указі глави держави від 29 грудня.

Згідно із указом, парк розширено «з метою збереження цінних природних та історико-культурних комплексів і об’єктів Українських Карпат».

2304 гектарів землі, на які розширюється парк, вилучаються в державного підприємства «Хустське лісодослідне господарство» і надаються національному природному парку в постійне користування.

Згідно із указом, Кабінет міністрів має затвердити у тримісячний термін зміни до Положення про національний природний парк «Синевир».

Протягом 2010-2011 років уряд має підготовити матеріали та вирішити питання щодо вилучення і надання 2304 гектарів земель національному парку «Синевир» у постійне користування, а також розробити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки та проект землеустрою з організації та зміни меж території національного природного парку, отримати державний акт на право постійного користування земельною ділянкою у зв’язку з розширенням його території.

Крім того, уряд має передбачати під час доопрацювання проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» та підготовки проектів законів про Державний бюджет України на наступні роки кошти, необхідні для функціонування національного природного парку «Синевир» з урахуванням розширення його території.

Нагадаємо, минулого тижня Ющенко розпорядився створити національний парк «Синьогора» за рахунок 10 886 га лісгоспу «Сивульський».

Джерело: www.proua.com

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!