Німеччина дасть гроші на українські заповідники

Українські заповідники отримають 10 млн. євро гранту від уряду Німеччини.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства охорони навколишнього природного середовища України.

В повідомленні йдеться про те, що Мінприроди України та Федеральне міністерство навколишнього середовища, охорони природи та безпеки ядерних установок ФРН домовились про реалізацію низки проектів з розвитку мережі національних природних парків України.

Зокрема, Німецький банк розвитку KfW розпочав підготовку технічного завдання «Проекту сприяння створенню та функціонуванню природно-заповідних територій України» загальною вартістю 10 млн. євро, які будуть надані у рамках грантової допомоги. Гроші спрямують на підготовку наукових обґрунтувань та картографічних матеріалів щодо організації природно-заповідних територій, розробку проектів землеустрою, створення рекреаційних та еколого-освітніх центрів, забезпечення їхнього приміщеннями та здійснення природоохоронних заходів в межах природно-заповідних територій тощо.

Крім того, найближчим часом, Федеральним міністерством будуть надані 100 комп’ютерів для поліпшення матеріально-технічної бази національних природних парків України, також проведено стажування українських спеціалістів з питань охорони природно-заповідного фонду в Міжнародній академії на острові Вільм (Німеччина).

За даними Мінприроди України, плідна співпраця двох сторін розпочалася з візиту української делегації у вересні цього року до Німеччини, де пройшли наради з приєднання німецьких старих букових лісів до україно-словацького об’єкту Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Букові праліси Карпат».

І. Тимошенко, golosua.com

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!