Україна матиме Національну програму розвитку заповідних територій?

Мінприроди в листопаді 2010 року на засіданні Колегії Міністерства розгляне проект Загальнодержавної програми розвитку заповідної справи до 2020 року. Про це повідомив Міністр охорони навколишнього природного середовища України Микола Злочевський в інтерв'ю «Економічним вістям».

За словами М. Злочевського, ключовим завданням Мінприроди у сфері заповідної справи є встановлення чітких меж існуючих заповідників і вирішення спірних земельних питань при створенні нових. «Межі в натурі визначені менше, ніж в половині територій загальнонаціональних парків і заповідників, що і створює простір для зловживань», – пояснив Міністр.

Міністерство також має намір розвивати рекреаційні і туристичні проекти в заповідниках і природних парках. «У більшості національних парків відсутні власні програми розвитку. Ми поставили завдання перед керівниками заповідних зон – розвивати рекреаційні і туристичні програми: проводити фестивалі, створювати літні табори. Всі наші об'єкти природно-заповідного фонду повинні збільшити доходи від туристичної і рекреаційної діяльності мінімум в два рази, залучаючи нових відвідувачів і надаючи додаткові сервісні послуги. Ми зробимо наші природоохоронні об'єкти впізнанними, у кожного в 2011 р. з'явиться свій логотип, як у більшості європейських заповідників і парків», – повідомив Міністр.

Як відзначив Микола Злочевський, цього року, завдяки Указам Президента, заповідна територія України збільшилася на 225 тис. га: «Тепер природно-заповідний фонд України займає 5,7% території країни. Найближчим часом буде створений крупний міжнародний заповідник «Західне Полісся» на кордоні України, Польщі і Білорусії, а приблизно через півроку – українсько-польський заповідник «Розточчя».

Джерело: menr.gov.ua
Фото: pravda.com.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!