На закарпатті викрили корупційні схеми торговлі лісом

За матеріалами Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Закарпатській області прокуратура Рухівського району порушила кримінальну справу за ознакам злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального Кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки). Про це ForUm’у повідомили у прес-службі ГУБОЗ МВС України.

Як встановили оперативники Хустського відділу УБОЗ, минулого року посадовці держаного підприємства «Ясінянське лісомисливське господарство» в порушення наказів та інструкцій Держлісгоспу, без оформлення відповідних документів та без передоплати відпустили майже 50 млн. м. куб. лісопродукції, чим завдали збитків на півмільйона гривень. У Чернівецькій області працівники УБОЗу знешкодили канал контрабандного вивезення лісоматеріалів з України до Республіки Молдова. Оперативниками задокументовано діяльність організованої злочинної групи на чолі з приватним підприємцем Георгієм Т. (1973 р.н. народження). Він разом зі спільниками впродовж 2005-2007 систематично вивозили за кордон лісову продукцію за підробленими товарно-супровідними документам. З метою реалізації злочинних намірів «лісові ділки» уклали договори з двома молдовськими підприємствами на постачання лісу. До митних органів вони надавали сфальсифіковані документи про закупівлю сировини у неіснуючих на вітчизняних бізнес структур. Правоохоронцям вдалося задокументувати вивезення за вказаною «тіньовою» схемою лісоматеріалів на понад 500 тисяч гривень.

В ході досудового слідства по кримінальних справах, порушених торік за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 201 та ст. 358 Кримінального Кодексу України, правоохоронці довели причетність вказаних осіб до скоєння контрабанди в особливо великих розмірах та підробки документів у складі організованої злочинної групи. Матеріали обох справ передані на розгляд суду.

За матеріалами http://ua.for-ua.com

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!