Інформація для закоханих: підсніжник у подарунок зірваний на Закарпатті може обійтися у 100 «баксів»

Операція «Первоцвіт», яку щороку проводить Державна екологічна інспекція в Закарпатті, почнеться вже за тиждень, - повідомили 14 лютого ЗІКу в Державній екологічній інспекції.

В ході операції перевіряється дотримання вимог природоохоронного законодавства в місцях зростання найбільших популяцій ранньовесняних ефемероїдів на території області та здійснюються рейдові заходи у місцях продажу ранньовесняних червонокнижних видів рослин.

Інспектори нагадують населенню, що розмір компенсації за шкоду, заподіяну незаконним збиранням або знищенням чи пошкодженням рослин занесених до Червоної книги України становить цього року:

- шафран Гейфеля - 515,0 грн;

- підсніжник білосніжний - 257,5 грн;

- білоцвіт весняний - 257,5 грн;

- еритроній собачий зуб - 515,0 грн.

А згідно ст. 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення знищення видів рослин, які занесені до Червоної книги України, тягне за собою накладання штрафу на громадян від 340 до 510 грн з конфіскацією незаконно добутого і на посадових осіб - від 510 до 850 грн теж з конфіскацією.

Довідка ЗІКу.

На території Закарпатської області зростають такі види ранньовесняних рослин як Шафран Гейфеля (народні назви - бриндуші, ряст, рястик, кікерічки), підсніжник білосніжний, білоцвіт весняний та еритроній собачий зуб (народна назва - кандик).

Західна  інформаційна корпорація 

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!