На Волині селяни погрожують бунтами – через загрозу екологічної катастрофи

Мешканці Любешівського району Волині заявляють, що в річку Прип'ять було скинуто невідомі речовини. Унаслідок цього вода стала брудною та смердить аміаком. Якщо ситуацію не виправлять, селяни погрожують акціями протесту, – повідомляє ІА ZIK

Про це також заявляють і жителі сіл Любешівського району. З їх слів, різкий запах чути на відстані 30 метрів від водойми.

На думку місцевих мешканців, це наслідки скиду неочищених стічних вод із ковельських водоочисних споруд. На цей час жодних коментарів від представників місцевої влади немає. Працівники санепідемстанції в суботу відібрали проби води, проте наразі висновків про хімічний стан річкової води немає. Чиновники лише повідомили, що купатися в річці не можна.

Жителів району турбує екологічний стан водойми, адже в таку погоду це може привести до масового мору риби та отруєнь людей. Якщо найближчим часом влада не надасть достовірної інформації про стан Прип'яті та не почне термінове очищення води, селяни погрожують організувати масові акції непокори.

Джерело: zik.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!