На Прикарпатті впроваджуватимуть програму охорони чорних лелек

Чорний лелека. Фото: Бокотей А.

В Івано-Франківській області розробили програму охорони лелек чорних. Про це повідомили в дирекції Галицького національного природного парку, де і розроблена така програма. Зараз чисельність лелек чорних на Прикарпатті становить 30-40 особин, хоча ця птиця занесена до Червоної книги України.

У Галицькому національному парку вже втілюють програму захисту лелеки чорного відповідно до міжнародної Конвенції про збереження мігруючих видів, а допомагають у збереженні цього рідкісного виду українським вченим колеги зі Швейцарії.

Зокрема, наукові працівники Галицького парку відстежують міграцію і розмноження птахів за допомогою спеціального маркування. Кожен лелека має на лапці спеціальне кільце із зазначеним цифровим кодом. За словами науковців, на зимівлю лелеки з Європи летять різними шляхами. Існують дві популяції - східна і західна, лінія поділу між якими - своєрідний вододіл - проходить через Голландію, Гарц, Баварію, Альпи.

Довідка
В Україні загальна чисельність лелек чорних - 400-450 пар, в Західній Європі їх кількість досягає 10-12 тисяч пар.

Джерело: Уніан

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!