Від весняної непогоди страждають лелеки

В Івано-Франківській області співробітники пожежно-рятувальної служби разом з працівниками Галицького національного природного парку та місцевим населенням нагодували у неділю 40 лелек, які скупчилися в селі Бовшів Галицького району і страждали від голоду і холоду.

"Управління ДНС звертається до мешканців області при можливості підгодовувати лелек, а у разі виявлення фактів їхнього обмороження або травмування інформувати органи місцевого самоврядування, працівників лісових і мисливських господарств, тимчасово прихистити або транспортувати їх в Галицький національний природний парк", - йдеться в повідомленні.

З подібним закликом до громадськості та організацій виступило також Державне управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області.

Користувачі соціальної мережі Facebook повідомляють також про лелек і журавлів під Києвом, які потребують допомоги. "Птахи прилетіли і замерзають під Києвом! Були помічені кілька годин тому кілька лелек на трасі Харків-Київ, ближче до Києва. Вони сідають на дерева і знову перелітають. Люди можуть допомогти - взяти птахів в будинок, давати корм!",- пишуть користувачі.

Водночас, представники громадських екологічних організацій застерігають, що торкатися птахів можна лише тоді, коли вони поводяться меланхолічно, або якщо серед них є мертві особини. В іншому ж разі лелек краще не чіпати. Якщо ж птахи таки потребують допомоги, то екологи радять забрати їх у закрите приміщення, і годувати рибою та м'ясом, а не зерном та хлібом, як це робить більшість.

За повідомленнями ua.korrespondent.net, portal.lviv.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!