На Хмельниччині відкрили першу в області сонячну електростанцію

23 жовтня 2012 року на території Ясенівської сільської ради Ярмолинецького району Хмельницької області відкрили першу в області сонячну електростанцію, на площі 12, 5 га та загальною генеративною потужністю до 2.0 МВТ(4.96 Га). В урочистостях, присвячених відкриттю електростанції, взяли участь голова облдержадміністрації В.Ядуха, голова Ярмолинецької райдержадміністрації, голова районної ради, представники інвестора, Чеської компанії ТОВ «Екотехнік-Прага», та представники Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Хмельницькій області.

Василь Ядуха привітав усіх присутніх із святковою подією та зазначив, що на території Хмельницької області до 2016 року планується відкриття близько 40 сонячних електорстанцій загальною вартістю 6 млрд гривень. Чеські представники були нагороджені грамотами обласної державної адміністрації. По закінченню урочистостей відбувся святковий концерт за участю академічного козачого ансамблю пісні та танцю "Козаки Поділля".

Джерело: menr.gov.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!