На Старосамбірщині запустили першу чергу потужної вітроелектростанції

У Львівській області було введенно в експлуатацію першу чергу першої в українських Карпатах вітрової електростанції «Старий Самбір-1».

На першій черзі ВЕС «Старий Самбір-1» встановлено дві вітротурбіни лідера світового ринку фірми Vestas (тип V-112-3,3 номінальна потужність 3,3 МВт). Технологічно це найсучасніше обладнання. Висота щогли вітроелектростанції становить 119 м, довжина лопоті – 56 м. Розрахунковий термін служби – 20 років.

Нагадаємо, що проект ВЕС «Старий Самбір-1» (потужністю 13,2 МВт) реалізується спільно з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) та фондом чистих технологій Світового Банку (СБ).

Вартість проекту − 20,5 млн євро. Річне виробництво електричної енергії I-ї черги ВЕС оцінюється у 19,46 млн кВт год., відпуск в електромережу ОЕС України – 18,68 млн кВт. год.

Якщо порівнювати ці дані із споживанням електроенергії Старосамбірським районом (близько 50 млн кВт год/рік), то це близько третини потреб Старосамбірщини.

За повідомленням zik.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!