“Оболонь” почала виробляти автопаливо з пластмасових пляшок

ОболоньЗакрите акціонерне товариство "Оболонь" (Київ), що входить до трійки найбільших виробників пива й напоїв в Україні, почало переробку пластмасових відходів на автомобільне паливо.

Про це сказано в повідомленні "Оболоні", інформують «Українські Новини».

У ході поїздки до Хмельницької області президент "Оболоні" Олександр Слободян повідомив, що робота над проектом велася протягом кількох років, але для реалізації цієї технології не було коштів і можливостей.

На сьогодні вже досягнута домовленість і зареєстровано підприємство в місті Городок Хмельницької області - "Оболонь Оіл", яка буде займатися переробкою відходів поліетилентетрофолату (ПЕТ) і ще трьох видів пластмаси на паливо для автомобілів і тракторів.

На сьогодні переробна установка виробляє невеликі обсяги палива, але компанія планує нарощувати потужності.

"Оболонь" займається переробкою ПЕТ-пляшок з 2002 року.

Як повідомлялось, 2008 рік "Оболонь" закінчила зі збитками 451,570 млн гривень, її чистий доход становив 3 209,382 млн. гривень, що на 22,3%, або на 584,624 млн гривень більше, ніж у 2007 році.

Основними брендами компанії є Magnat, Нike premium, "Оболонь BeerMix", Zibert, "Десант", "Живчик", Frest, "Прозора".

Продукція компанії "Оболонь" експортується в 33 країни світу.

Джерело: proUA.com

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!