На Чернігівщині каналізаційні стоки опинились у річці Стрижень

Унаслідок аварії на каналізаційній насосній станції №3 комунального підприємства “Чернігівводоканал” каналізаційні стоки опинились у річці Стрижень.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Чернігівській області.

Як йдеться у повідомленні Держекоінспекції, аварія сталась через поламку обладнання на насосній станції.

Зараз спеціалісти комунального підприємства працюють над ліквідацією аварії, а про суму завданих довкіллю збитків можна буде говорити після проведення відповідних досліджень.

“Екологічні інспектори відібрали проби води, які доставили в Державну екологічну інспекцію для подальших гідрохімічних досліджень. Інспекція здійснює постійний контроль за станом навколишнього природного середовища в районі аварії”, – йдеться у повідомленні.

Цьогоріч “Чернігівводоканал” розпочав заміну обладнання на п’ятиканалізаційно-насосних станціях міста за кошти кредиту від Світового банку. Загалом на роботи виділено $4,6 млн.

Джерело: pivnich.info

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!