На Буковині вбили ще одного зубра

Самку зубра вбили поблизу села Долишній Шепіт Вижницького району Буковини. Шкуру загиблої тварини знайшов єгер Берегометського державного лісомисливського господарства. Злочин вчинено ще 12 квітня, але офіційної інформації про це від правоохоронців немає, – повідомив 20 квітня власкор ЗІКу.

За неофіційною інформацією, районна міліція вже затримала двох громадян, яких підозрюють у вбивстві занесеного до Червоної книги зубра.

Це вже другий випадок знищення зубра у цьому році на Буковині. Напередодні Різдва четверо зловмисників вбили зубра поблизу села Банилів-Підгірний, що у Сторожинецькому районі. Злочин тоді також намагалися приховати. Місцева міліція відмовлялася порушувати кримінальну справу, посилаючись на те, що тварина загинула природним шляхом. Лише після розголосу у ЗМІ і втручання обласної прокуратури справу було порушено, встановлено і затримано браконьєрів. Розслідування цієї справи вже завершено, її спрямовано до Шевченківського районного суду м. Чернівців, але вироку ще немає.

У березні сесія обласної ради доручила Чернівецькій ОДА розробити Регіональну програму зі збереження зубрів та звернулася до Кабміну і парламенту з клопотанням про підвищення штрафних санкцій за незаконний відстріл зубрів. Депутати також ініціювали проведення мисливської таксації (обліку) зубрів. Її результати виявилися невтішними. Якщо у 2008 році на території Буковини, за даними мисливської таксації, нараховувалося 79 зубрів, то за результатами візуального спостереження на місцевості, що було здійснено у цьому році, вдалося виявити лише 28 зубрів.

Джерело: zik.com.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!